Ayurvedische Massage

}

mei 1, 2020

Een Ayurvedische massage is een zéér weldadige oliebehandeling

De medicinale oliën die hierbij worden ingezet worden zorgvuldig op uw type of klacht worden afgestemd. Daarom wordt altijd eerst een (pols)diagnose gedaan en bepaald welke olie specifiek voor uw aanleg of klacht van nodig is. Deze Ayurvedische, verwarmde oliën die vaak zijn bereid volgens duizenden jaren oude receptuur, zijn een ware weldaad voor lichaam en geest!
Deze subtiele oliën worden geheel in het gehele lichaam opgenomen, zodat de geneeskrachtige werking ervan tot diep in elke cel kan doordringen. De olie is daarom zelfs drie dagen na een massage nog in het bloed terug te vinden! Alles wat op de huid gesmeerd wordt, moet volgens Ayurveda ook eetbaar zijn!
De impact van massage op de gezondheid is veel groter dan menigeen in het Westen denkt. Een belangrijke sleutel tot een goede gezondheid is een fysiek lichaam waarin voedingstoffen op de juiste wijze circuleren en afvalstoffen effectief worden afgevoerd. Dit wordt door massage met de juiste olie sterk bevorderd, waardoor ziekte en ongemak kunnen worden voorkomen en bestaande klachten kunnen worden verlicht of verholpen. Massage geeft daarnaast ontspanning en heft vermoeidheid en stress op. Een regelmatige massage gaat veroudering tegen en versterkt het immuunsysteem
Juist in het moderne Westerse leven wordt er dagelijks veel van ons lichaam en onze geest gevraagd; stress, vervuiling en kunstmatig bewerkt voedsel, factoren die er voor zorgen dat de diverse klieren doorlopend worden over-gestimuleerd. Regelmatige massage voedt de huid, spieren en zenuwen, maar stimuleert ook de lymfestroom die een sterke relatie met de immuniteit heeft. Ayurvedische massage is een van de weinige therapieën waarmee effectief toxinen kunnen worden afgevoerd uit de lichaamscellen. In Ayurvedische termen werkt massage zéér Vata verlagend en balancerend.

Hoofdmassage

Heel ontspannend is een Ayurvedische hoofdmassage. Dit heeft met name een bijzondere impact op het zenuwgestel en is ideaal bij overbelasting en depressie. Hierbij wordt olie ingezet die speciaal voor het hoofd gemaakt is. Deze medicinale hoofd-oliën kunnen uiteraard worden afgestemd op aandoeningen van bijvoorbeeld het zenuwgestel, maar ook op problemen met het haar en/of de hoofdhuid. Een slechte haarconditie, haaruitval of eczeem op de hoofdhuid reageert vaak goed op hoofdmassage met medicinale olie.
Ayurvedische massages wordt vaak ingezet bij een scala van aandoeningen, maar allereerst preventief, als tegenwicht bij een drukke baan of stress, en verder omdat het gewoon een heerlijke
ervaring is! Bij PRANA worden de meeste massages op een massagetafel uitgevoerd. Hoofdmassages vinden doorgaans in een zittende op een stoel plaats.

 

Meer blogs…