Over Peter

‘EEN ECHT HOLISTISCHE VISIE HEBBEN IS GEEN OVERTUIGING; HET IS HET OVERSTIJGEN VAN HET AAN ONS OPGEDRONGEN WERELDBEELD WAARIN ALLES OP ZICHZELF STAAT ZODAT DE BUITENWERELD VIJANDIG IS EN JE DAAR TEGEN MOET VECHTEN. VOLGENS AYURVEDA IS ZIEKTE EEN GEVOLG VAN HET NIET MEER BEGRIJPEN WAT JE NODIG HEBT, OFWEL: ALS JE JOUW NATUURLIJKE HARMONIE BEGRIJPT, EN DAAR MEE SAMENWERKT, VOORKOM JE ZIEKTE’.

 

‘De kennis van het leven’

Toen ik in 1998 Ayurveda ging studeren zat ik op dat moment min of meer aan de grond: diverse keren was ik mijn baan kwijt geraakt, zat emotioneel niet zo lekker in mijn vel en had vaak last van duizelingen, hoofdpijnen, zwaarheid en somberheid.

Het roer omgooien

Alleen al door het roer definitief om te gooien ging ik mij al wat beter voelen en langzaamaan leerde de Ayurveda (‘De kennis van het leven’) mij hoe ik mijzelf kon helen. Ik was zó gemotiveerd dat ik de vierjarige HBO opleiding tot Ayurvedic Practitioner in 2 jaar afrondde, door de eerste twee jaar versneld in een Ayurvedische kliniek in New Dehli te doen! Door de verworven Ayurvedische kennis en inzichten op mijzelf toe te passen verdwenen mijn klachten al snel.

De wereld was voor mij geen zelfsprekendheid

Ik ging begrijpen dat ik in feite onbewust al jaren bezig was geweest mij aan te passen aan een wereld waarin ik nooit tot mijn recht zou kunnen komen: de wereld van stress, een leven leiden zoals anderen dat voor je bedacht hebben, en ik begreep dat dát, en mijn reactie daarop, de diepere oorzaak van mijn klachten waren geweest. Het was voor mij niet mogelijk alleen binnen het beeldvervormende glas van de vissenkom van de mensheid te gedijen. Vanaf 1998 ben ik een ander leven voor mijzelf en mijn omgeving gaan creëren en ben in feite teruggekeerd naar de verbondenheid met het leven, dat voor mij als kind en jongere altijd al zo vanzelfsprekend was geweest.
De resultaten van mijn zoektocht, gecombineerd met mijn aangeboren psychologisch inzicht, de opleidingen die ik deed en mijn ruime levenservaring, wil ik graag inzetten om jou verder te helpen op je levenspad. Je hóeft niet met angst, depressie, pijn, burn out etc. te leven, het is een keuze! Daarbij biedt ik je het beste van Ayurveda, Quantum Touch en Body-Mind-Release, net wat voor jou het meest passend is.

Ik wil je graag verder helpen op jouw levenspad

De resultaten van mijn zoektocht, gecombineerd met mijn aangeboren psychologisch inzicht, de opleidingen die ik deed en mijn ruime levenservaring, wil ik graag inzetten om jou verder te helpen op je levenspad. Je hóeft niet met angst, depressie, pijn, burn out etc. te leven, het is een keuze, want het fysieke lichaam is, holistisch bekeken,  altijd een weerspiegeling van wat er bewust en onbewust in jou leeft. Daarbij bied ik je het beste van Ayurveda, Quantum Touch en Body-Mind-Release, nét wat voor jou het meest passend is.

 

De resultaten van mijn zoektocht naar holisme, gecombineerd met mijn aangeboren psychologisch inzicht, de opleidingen die ik deed en mijn ruime levenservaring, wil ik graag inzetten om jou verder te helpen op je levenspad!