Vergoedingen

Vergoedingen zijn bij  de meeste zorgverzekeraars mogelijk. Doorgaans is daarvoor wel een aanvullende verzekering vereist. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en het type polis. U kunt u de vergoeding van uw zorgverzekeraar checken op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ayurveda (Deze vergoedingen gelden ook voor Dorntherapie)

Indien u hiernaar informeert bij uw zorgverzekeraar is het van belang te vermelden dat u zich wilt laten behandelen door een VBAG A-therapeut. Vergoedingen vinden namelijk niet plaats op basis van soort therapie maar op basis van VBAG lidmaatschap.

De vergoedingen worden er de laatste jaren niet beter op. In het programma Radar van Anette Hertzenberg werd onlangs aanbevolen de goedkoopste basisverzekering te nemen zónder aanvullende verzekeringen. Dit bespaart veel geld waarmee u ook behandelingen zelf zou kunnen betalen. In de praktijk pakt dit nog al eens goedkoper uit dan 'duur' verzekerd zijn!

De VBAG is de grootste beroepsvereniging voor complementaire en alternatieve geneeswijzen (1500 leden). De aangesloten (A) therapeuten hebben allen een relevante HBO opleiding (incl.medische basiskennis) afgerond, scholen zich regelmatig bij en worden regelmatig gecontroleerd op proffesionaliteit.