Ayurvedische massage

Een Ayurvedische massage is een zeer weldadige oliebehandeling. De medicinale olieën diehierbij worden ingezet worden zorgvuldig op uw type of klacht worden afgestemd.Daarom wordt eerst een korte (pols)diagnose gedaan en bepaald welke olie specifiek vooruw aanleg of klacht van belang is. De Ayurvedische warme olieën bereid volgens recepturen van duizenden jaren oud, zijn een ware weldaad voor lichaam en geest!
Deze subtiele olieën worden geheel in het lichaam opgenomen, zodat de geneeskrachtige werking ervan tot diep in elke cel kan doordringen. De olie is zelfs drie dagen na een massage nog in hetbloed terug te vinden!Een belangrijk Ayurvedisch uitgangspunt is daarom, dat alles wat op de huid gesmeerd wordt, dus ook eetbaar moet zijn!
De impact van massage op de gezondheid is veel groter dan menigeen in het Westen denkt. Een belangrijke sleutel tot een goede gezondheid is een fysiek lichaam waarin voedingstoffen op de juiste wijze circuleren en afvalstoffen effectief worden afgevoerd. Dit wordt door massage met de juiste olie sterk bevorderd, waardoor ziekte en ongemak kunnen worden voorkomen en bestaande klachten kunnen worden verlicht of verholpen. Massage geeft daarnaast ontspanning en heft vermoeidheid op. Een regelmatige massage gaat veroudering tegen en versterkt het immuunsysteem.

Juist in het moderne Westerse leven wordt er dagelijks veel van ons lichaam en onzegeest gevraagd; stress, vervuiling en kunstmatig bewerkt voedsel, factoren die er voor zorgen dat de diverseklieren doorlopend worden overgestimuleerd.
Regelmatige massage voedt de huid, spieren en zenuwen, maar stimuleert ook de
lymfestroom die een sterke relatie met de immuniteit heeft. Ayurvedische massage is een
van de weinige therapieën waarmee je effectief toxinen kunt afvoeren uit de
lichaamscellen. In Ayurvedische termen werkt het zeer Vata verlagend en balancerend.

Hoofdmassage.
Heel ontspannend is een Ayurvedische hoofdmassage. Dit heeft een bijzondere impact op
het zenuwgestel en is ideaal bij overbelasting en depressie. Hierbij wordt olie ingezet die speciaal voor het hoofd geschikt is. Deze medicinale hoofd-olieën kunnen worden afgestemd op aandoeningen
van bijvoorbeeld het zenuwgestel, maar ook op problemen met het haar en/of de hoofdhuid. Een slechte haarconditie, haaruitval of eczeem op de hoofdhuid reageert hier vaak goed op.

                                                         

Ayurvedische massage wordt vaak ingezet bij aandoeningen maar vooral preventief, als
tegenwicht bij een drukke baan of stress, en verder omdat het gewoon een heerlijke
ervaring is! Bij PRANA worden de meeste massages op een massagetafel uitgevoerd.
Hoofdmassages vinden doorgaans in een zittende houding plaats.